ETHICSCHOOL
Workshop Klimaatverwisseling

Na deze lange hete zomer heeft iedereen het over klimaatverandering, en de mogelijke consequenties voor gewone mensen. Wat we nu kunnen doen om ‘Utrecht in zee’ te voorkomen, daarover verschillen de meningen.

Kom woensdag 14 november 2018, 19.30-21.00 uur naar de workshop over het verhaal “klimaatverwisseling”, en vorm uw eigen mening over duurzame en menswaardige oplossingen.

Organisatie: EthicSchool (www.ethicschool.nl). Locatie: Buurtcentrum Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Kosten: 10 euro p.p. Meld u vooraf aan bij Ineke Malsch, dan ontvangt u het verhaal ongeveer een week vantevoren: postbus@malsch.demon.nl 

Klimaatverwisseling (in een notendop)

Auteur: Ineke Malsch

Diana en Isabel leven in twee steden waarin tegengestelde oplossingen zijn gevonden voor de effecten van klimaatverandering en luchtverontreiniging. De burgers van Lokor is een organische en veganistische levenswijze opgelegd, binnen de goed-bewaakte grenzen van de stad waarin het water ongehinderd door de straten stroomt. De burgers van de kosmopolitische stad Kostech worden ondersteund en gecontroleerd door robots en andere hightech snufjes. Buitenlandse handel en migratie worden ingezet voor het algemeen nut. Uit een ontmoeting tussen de meiden groeit het besef dat je klimaatverandering ook anders het hoofd kan bieden.

 

   Vraag offerte aan
   Type Bedrijfstraining
   Datum of data
   Aantal deelnemers
   Gewenste locatie voor de training
   Titel of onderwerp
   Wat wilt u precies voor training?
   Naam verantwoordelijke
   Organisatie
   Adres
   Postcode en plaats
   Telefoonnummer
   E-mailadres
   Opmerkingen
   Dit is een verplicht veld
   Beoefen doe-het-zelf ethiek

   Traditioneel concentreerden bèta-technische onderzoekers en ondernemers zich op technologische innovatie, en lieten het aan “de samenleving” over om risico’s voor mens, milieu en samenleving beheersen. Hedendaagse snelle technologische ontwikkelingen, mondialisering en klimaatverandering kunnen hiermee echter niet meer in toom gehouden worden.  Alle partijen moeten daarom bijdragen aan een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor duurzame technologische ontwikkeling. EthicSchool biedt trainingen aan voor bedrijven, wetenschappers, overheden, maatschappelijke organisaties en doe-het-zelf onderzoekers om doe-het-zelf ethiek in praktijk te brengen. De volgende trainingen zijn beschikbaar, en in overleg kunnen we maatwerkoplossingen bieden.

   Een techno-ethisch verhaal geeft te denken

   Proeverij duurzaam leren

   EthicSchool Vooruitkijkspiegel

   EthicSchool Nanogeneeskunde module

   EthicSchool Biosecurity module

   Ethiek in Horizon 2020

   Doe-het-zelf ethiek van sleuteltechnologie