ETHICSCHOOL
Spel over mensverbetering

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar mensverbetering en daarover wil meepraten. Bent u nieuwsgierig hoe u of uw (klein)kinderen met technologie verbeterd kunnen worden? Bedenk wat u daar van vindt, en ga erover in gesprek met vrienden, familie, klasgenoten of wie u maar wilt. U speelt in vijf ronden met zes tot acht mensen het DEMOCS kaartspel over Mensverbetering. Aan de hand van kaarten met korte verhalen, informatie en kwesties voor debat leert u welke technieken ontwikkeld worden om mensen te verbeteren, en welke ethische vragen daaraan kleven. In gesprek met uw medespelers vormt u uw mening en wisselt argumenten uit. Uiteindelijk stemt u over de aanvaardbaarheid van mensverbetering. We spelen de Nederlandse versie van het spel. Na afloop weet u wat bedoeld wordt met mensverbetering en kunt uw mening hierover goed beargumenteren.

De kaarten kunt u hier downloaden:

Verhaalkaarten

Informatiekaarten

Discussiekaarten

Themakaarten

Stemformulier

Feedbackformulier

Zie voor meer informatie in het Engels de website van bedenker Donald Bruce (EdinEthics).

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)