ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Maatschappelijke organisaties zoeken rol in ontwikkeling veiligheidstechnologie

    Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en experts op het gebied van de ontwikkeling van technologie voor civiele veiligheid overlegden op 15-16 september in Berlijn over een grotere rol voor deze organisaties in dit onderzoek. Momenteel staat de ontwikkeling van producten voor veiligheidstoepassingen zoals grensbewaking, hulpdiensten en cybersecurity centraal, en is de bijdrage aan de veiligheid van Europese burgers niet altijd duidelijk. De meeste maatschappelijke organisaties missen de deskundigheid en middelen om zich bezig te houden met veiligheidsonderzoek. Als ze al deelnemen aan projecten spelen ze meestal een marginale rol. De deelnemers aan de workshop bespraken de bestaande belemmeringen en wenselijke toekomst, resulterend in een lijst concrete en gedetailleerde suggesties voor deelname van maatschappelijke organisaties in alle stadia van de Europese cyclus voor veiligheidsonderzoek, van besluitvorming over de prioriteiten en agenda voor onderzoek via de uitvoering van projecten tot verspreiding en evaluatie van resultaten. De workshop was onderdeel van het SECUREPART project www.securepart.eu

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)