ETHICSCHOOL
EthicSchool in NanoEducatie voor Industrie en Samenleving

In het Europese project NanoEIS is een model-curriculum ontwikkeld, waarmee studenten opgeleid worden voor banen in nanotechnologiebedrijven. Ethische en maatschappelijke aspecten zijn hier onderdeel van. Ineke Malsch heeft niet-industriële werkgevers geïnterviewd, resulterend in het artikel: Nano-Education in Europe: nano-training for non-R&D-jobs, in Nanotechnology Reviews, Vol3, Issue 2, April 2014. Bovendien heeft zij workshops georganiseerd met belanghebbenden in Utrecht en Polen.

De resultaten van NanoEIS zijn samengevat in deze publicaties:

Ineke Malsch, Dorota Rutkowska-Zbik, Martin Himly, Costas Kiparissides, Olga Kammona, Bartlomiej Szafran, Iseult Lynch, Frederick Ntow, Paula Queipo Rodriguez, Moshe Talesnik, David Rosenberg, Albert Duschl. Current Trends in Nanoeducation for Industry and Society. In Current BioNanotechnology 2016, vol 2. 

Ineke Malsch, Dorota Rutkowska-Zbik, Albert Duschl, Martin Himly, Thomas Zadrozny, Costas Kiparissides, Olga Kammona, Moshe Talesnik, Yoel Rothschild, David Rosenberg, Bartlomiej Szafran, Paula Queipo Rodriguez, Iseult Lynch (2016) NanoEducation for Industry and Society. In Springer Series on Innovation, Technology and Knowledge Management. Volume Managing Risks in Nanotechnology. Springer International Publishing Switzerland, 2016 

 

 

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)