ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Nanotechnologie en gezondheid

    Nanotechnologie betekent “dwergentechnologie”. Door materialen of microchips te bewerken op het niveau van atomen en moleculen (nanometers, miljardste meters) krijgen ze nieuwe eigenschappen, verschillend van de eigenschappen van hetzelfde materiaal in bulk. B.v. gouden nanodeeltjes kunnen rood of blauw kleuren in plaats van goud, afhankelijk van de deeltjesgrootte. Nanotechnologie belooft toepassingen zoals in medicijnen, waterzuivering, voedingsmiddelen, landbouw, milieubescherming waardoor mensen gezonder kunnen leven. Tegelijk kunnen nanomaterialen nieuwe risico’s opleveren voor gezondheid en milieu. Ineke Malsch vertelt u hier graag het fijne van. Zie ook de volgende publicaties:

    Malsch & Emond (red) Nanotechnology and Human Health, CRC press, 2013.

    NMP-DeLA fact sheet over tropische ziekten (augustus 2015): http://www.ethicschool.nl/_files/NMP-DeLA%20Factsheettropicaldiseases.pdf

    Doelgroep: studenten en geïnteresseerden

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)