ETHICSCHOOL
Nieuwe technologie, vrede en veiligheid

Nieuwe sleuteltechnologie, zoals nanotechnologie, biotechnologie en informatie en communicatietechnologie is overal inzetbaar, dus ook in wapens. Het humanitaire oorlogsrecht eist dat Staten al tijdens de ontwikkeling van militaire technologie nadenken over de ethische gevolgen. Maar voorspellen is lastig, vooral de toekomst. Ineke Malsch past criteria uit de aloude theorie van de rechtvaardige oorlog toe op besluitvorming over nieuwe technologie met implicaties voor vrede en veiligheid.

Zie ook:

The Just War Theory and the Ethical Governance of Research.

Remote Control, in The Broker, 2008.

Doelgroep: studenten, geïnteresseerden

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)