ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Nieuwe technologie, vrede en veiligheid

    Nieuwe sleuteltechnologie, zoals nanotechnologie, biotechnologie en informatie en communicatietechnologie is overal inzetbaar, dus ook in wapens. Het humanitaire oorlogsrecht eist dat Staten al tijdens de ontwikkeling van militaire technologie nadenken over de ethische gevolgen. Maar voorspellen is lastig, vooral de toekomst. Ineke Malsch past criteria uit de aloude theorie van de rechtvaardige oorlog toe op besluitvorming over nieuwe technologie met implicaties voor vrede en veiligheid.

    Zie ook:

    The Just War Theory and the Ethical Governance of Research.

    Remote Control, in The Broker, 2008.

    Doelgroep: studenten, geïnteresseerden

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)