Wat doet EthicSchool?

Natuurlijk wil uw bedrijf of organisatie Maatschappelijk Verantwoord Innoveren, maar wat is dat precies? Duurzaamheid, hoe werkt dat in praktijk? En wat hebben nieuwe technologische ontwikkelingen in petto voor toekomstige generaties? EthicSchool biedt bedrijfstrainingen en lezingen aan over verantwoord innoveren en ethische technologieontwikkeling voor professionals, studenten en andere geïnteresseerden. Tevens verzorgt EthicSchool modules Verantwoord Innoveren in R&D-projecten. De website www.ethicschool.nl biedt daarnaast relevant nieuws, achtergrondinformatie en links.

EthicSchool organiseert workshops en bedrijfstrainingen Verantwoord Innoveren. Als professional verwerft u inzicht in mogelijke maatschappelijke bezwaren tegen de technologie die u ontwikkelt. De invoering van nieuwe sleuteltechnologie zoals nanotechnologie, levenswetenschappen en ICT gaat gepaard met ethische dilemma’s. U raakt vertrouwd met argumenten voor en tegen de ontwikkeling of het gebruik van uw technologie voor maatschappelijk gevoelige toepassingen, zoals gezondheid en zorg, veiligheid, of voeding. U bent beter voorbereid op de dialoog met bezorgde burgers en leert uw schaarse middelen gerichter in te zetten op maatschappelijk wenselijke producten.

EthicSchool is een initiatief van Malsch TechnoValuation, een adviesbureau op het gebied van Technologie en Samenleving gevestigd in Utrecht sinds 1999. EthicSchool bouwt voort op het gelijknamige Europese project