ETHICSCHOOL
Democratische inspiratie

Zondagmiddag 10 juni zijn we als onderdeel van het vormselproject van Katholiek Utrecht met zeven kinderen en drie volwassenen op onderzoek uitgegaan in het Fort van de Democratie. In tweetallen gingen we in gesprek over uiteenlopende vragen. We testten onze kennis van de Tweede Wereldoorlog, en verschilden van mening over Zwarte of Gekleurde Piet. Hoe gastvrij zijn we voor vluchtelingen en asielzoekers, en hoever willen we gaan om onze mening kracht bij te zetten? Bij welke groep voelen we ons thuis, en bij welke juist niet? Niemand heeft de waarheid in pacht, maar de verschillende antwoorden bieden aanknopingspunten om verder te praten. Info: www.fortvandedemocratie.nl

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)