ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Beoefen doe-het-zelf ethiek

    Traditioneel concentreerden bèta-technische onderzoekers en ondernemers zich op technologische innovatie, en lieten het aan “de samenleving” over om risico’s voor mens, milieu en samenleving beheersen. Hedendaagse snelle technologische ontwikkelingen, mondialisering en klimaatverandering kunnen hiermee echter niet meer in toom gehouden worden.  Alle partijen moeten daarom bijdragen aan een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor duurzame technologische ontwikkeling. EthicSchool biedt trainingen aan voor bedrijven, wetenschappers, overheden, maatschappelijke organisaties en doe-het-zelf onderzoekers om doe-het-zelf ethiek in praktijk te brengen. De volgende trainingen zijn beschikbaar, en in overleg kunnen we maatwerkoplossingen bieden.

    Een techno-ethisch verhaal geeft te denken

    Proeverij duurzaam leren

    EthicSchool Vooruitkijkspiegel

    EthicSchool Nanogeneeskunde module

    EthicSchool Biosecurity module

    Ethiek in Horizon 2020

    Doe-het-zelf ethiek van sleuteltechnologie

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)