ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Een techno-ethisch verhaal geeft te denken

    Aan het begin van het innovatieproces is de technologie nog flexibel en beïnvloedbaar, maar slecht voorspelbaar, terwijl de gevolgen voor mens, milieu en maatschappij aan het eind duidelijk worden, maar dan is de ontwikkeling nog nauwelijks bij te sturen. Zo luidt, vrij vertaald, het “Collingridge-dilemma”. Om de voorspelbaarheid van effecten vroegtijdig te kunnen voorzien, worden verschillende methoden van toekomstverkenningen gebruikt, waaronder techno-ethische verhalen.

    EthicSchool biedt een korte workshop aan (1-1,5 uur), waarin deelnemers in kleine groepen een origineel techno-ethisch verhaal lezen en zich inleven in karakters uit het verhaal. Deze workshop geeft inzicht in wat nieuwe technologische ontwikkelingen in de toekomst kunnen betekenen voor het dagelijks leven, en welke keuzes daarin gemaakt kunnen worden. De volgende verhalen zijn beschikbaar:

    Klimaatverwisseling

    De Babylonische migrant

    Mijn 3-D-geprinte hart klopt in eeuwigheid

    Wie kiest het wereldparlement?

    Bruto Nationaal Geluk

    De havik-duif (binnenkort)

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)