ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Proeverij Duurzaam Leren

    In 2015 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen vastgesteld, om in 2030 armoede de wereld uit te helpen. Overheden kunnen dat echter niet alleen, bedrijven, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en alle burgers moeten meehelpen. Wetenschap en technologie dienen hier een belangrijke positieve bijdrage aan te leveren, maar technologische vooruitgang brengt ook grote risico’s mee, b.v. klimaatverandering, milieuvervuiling en massavernietigingswapens.

    Tijdens een Proeverij Duurzaam Leren-workshop brengen we de in Future Technologies We Want beschreven aanpak in praktijk. Met duurzame ontwikkelingsdoel 4 (kwaliteitsonderwijs) als startpunt, leren deelnemers een wetenschappelijk verantwoorde methode om zelf praktische oplossingen te bedenken voor een ander duurzaam ontwikkelingsdoel naar keuze. De methoden putten we uit natuurwetenschap en techniek, economie en recht, sociale en geesteswetenschappen, en theaterwetenschap. Uiteindelijk presenteren de deelnemers hun oplossingen, waarna een jury sterke en zwakke punten van elk voorstel beoordeelt. Elke workshop duurt 3 uur en kan op elke gewenste locatie georganiseerd worden, voor 20-50 deelnemers. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het formulier.

    In Amsterdam en Utrecht zoeken we momenteel partners en financiering voor een overkoepelende serie van 6 workshops met afsluitende markt. De “Proeverij Duurzaam Leren” is uniek, omdat het via kwaliteitsonderwijs deelnemers praktische en wetenschappelijk verantwoorde methoden leert om zelf bij te dragen aan duurzaamheid. In tegenstelling tot de meeste duurzaamheidsinitiatieven worden mogelijke risico’s hierbij nadrukkelijk meegewogen.

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)