ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Articuleer dilemma’s rond innovatie

    EthicSchool biedt trainingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord innoveren voor duurzame ontwikkeling.

    • Als ondernemer investeert u in duurzaam ondernemen, maar stuit regelmatig op wantrouwen van maatschappelijke organisaties.
    • Als onderzoeker werkt u aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, terwijl de integriteit van het wetenschapsbedrijf volop ter discussie staat.
    • Als ambtenaar zoekt u een nieuw evenwicht tussen duurzame innovatiestimulering en verantwoorde regulering en veiligheid.
    • In uw maatschappelijke organisatie roept u op tot voorzorg en preventie van risico’s van nieuwe technologie, terwijl u mogelijke kansen voor duurzame ontwikkeling moeilijk kan bevatten.
    • Als doe-het-zelf onderzoeker en “prosument” neemt u de controle terug over alledaagse technologie, maar worstelt u met veiligheid en wetten.  

    EthicSchool helpt u na te denken over ethische dilemma’s rond de technologie waar u aan werkt, en om constructief in gesprek te gaan met andersdenkenden. Future Technologies We Want geeft inzicht in technische, wettelijke en sociale oplossingen, en een overzicht van bestaande initiatieven waarbij u zich aan kunt sluiten om duurzaam en verantwoord innoveren internationaal te bevorderen.

    Hier vindt u het actuele aanbod van trainingen en lezingen, en het blog biedt nieuws over relevante ontwikkelingen en discussies.

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)