Voor deze workshop stelt de overheid een corona-toegangsbewijs verplicht. Lees hier meer.
Kom zaterdag 9 oktober van 14.00 tot 16.30 naar de Dominicuskerk, Palestrinastraat 1, Utrecht. Sarita Bajnath (socratisch.nl) leidt de workshop. In de inleiding vertellen we meer over de duurzame ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties in 2030 wil bereiken, en hoe de Europese Unie daaraan bij draagt en streeft naar een klimaatneutraal Europa in 2050. Coördinator Daniel Egbe van het Afrikaans Netwerk voor Zonne-energie ANSOLE legt uit hoe Afrikaanse onderzoekers bijdragen aan duurzame ontwikkeling, wat de subsidie voor Utrecht4GlobalGoals van de gemeente Utrecht betekent voor een Afrikaanse studente, en hoe onze discussie gekoppeld wordt aan een parallelle duurzame energieconferentie in Kameroen op 18-20 november.
In een rollenspel speelt u zelf de rol van een Utrechtse burger die in 2030 of 2050 geconfronteerd wordt met de effecten van klimaatverandering en de maatregelen van de Europese Green Deal. Aldus geïnspireerd gaat u in groepen in gesprek over concrete aanbevelingen voor vervolgacties in uw eigen kring en in Europa. Hillie van de Streek, Bas Roufs en Ineke Malsch leiden deze groepen. De besturen van de RK St. Martinusparochie Utrecht, de Oecumenische Janskerkgemeente en het comité Europadag Utrecht hebben al toegezegd om uw aanbevelingen te bespreken. We brengen de aanbevelingen bovendien in via de website van de Conferentie over de Toekomst van Europa en delen ze met de gemeente Utrecht en andere betrokken organisaties. Dankzij een subsidie voor Utrecht4GlobalGoals van de gemeente Utrecht is de toegang gratis, alleen consumpties zijn voor eigen rekening.
De workshop staat niet op zichzelf, maar is ingebed in de klimaatpelgrimstocht die op 8 oktober Utrecht aandoet. Vrijdag 8 oktober kunt u de pelgrims ontmoeten die vanaf Polen onderweg zijn naar de klimaattop in Glasgow op 1-12 november. Opgewarmd door die ontmoeting kunt u zaterdag plannen maken voor lokale klimaatacties. Info een aanmelding hier.